Κυριακή, 26 Αυγούστου 2007

Σουφλέ σοκολάτας

Υλικά:
4 αυγά
120 γρ. αλεύρι
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. τριμμένο φουντούκι ή καρύδι χοντροκομμένο

Εκτέλεση:
1. Λιώνουμε μαζί την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί.
2. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη.
3. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο, σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και στο τέλος το τριμμένο φουντούκι.
4. Βάζουμε το μίγμα σε μακρόστενο ταψάκι (ή σε 2 αλουμινένιες φόρμες μιας χρήσης) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.


Update: Η συνταγή κακώς ονομάζεται σουφλέ, επειδή το γλυκό δεν φουσκώνει. Το εσωτερικό του πρέπει να είναι σχετικά ρευστό, ειδικά αν σερβιριστεί ζεστό.
* Αν προσθέσετε λίγο περισσότερο αλεύρι και ψήσετε το γλυκό 5-10 λεπτά παραπάνω, έχετε σίγουρα brownies.

Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2007

Πατατοσαλάτα

Υλικά:
1 κιλό πατάτες βρασμένες και κομμένες σε καρεδάκια
3 σφιχτά αυγά κομμένα σε ροδέλες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά κομμένη σε καρεδάκια
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
6 λωρίδες μπέικον ξεροψημένο

Για τη σάλτσα:
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
αλατοπίπερο

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το μπέικον. Χτυπάμε τα υλικά της σάλτσας, περιχύνουμε τη σαλάτα και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τα κομματάκια μπέικον και σερβίρουμε.