Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2008

Κοτόπουλο με βερίκοκο

Υλικά:
2 στήθη κοτόπουλου κομμένα στα δύο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 φρέσκα βερίκοκα
1 φλιτζάνι χυμός ανάμικτος (πορτοκάλι-μήλο-βερίκοκο)
1 κουταλάκι μηλόξυδο
1 ½ κουταλάκι τζίντζερ

Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο στο οποίο έχουμε ρίξει τζίντζερ. Βάζουμε 1 κουταλιά από αυτό το μίγμα και μισό βερίκοκο σε κάθε κομμάτι στήθους και τα τυλίγουμε. Ψήνουμε σε αντικολλητικό σκεύος για 15 λεπτά γυρίζοντας 1-2 φορές το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε το χυμό με το υπόλοιπο τζίντζερ, περιχύνουμε το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα για 5-10 λεπτά ακόμα.