Πέμπτη, 24 Απριλίου 2008

Κρέμα πραλίνα με αμύγδαλα και καραμέλα

Υλικά:
250 γρ. σοκολάτα υγείας
250 γρ. cottage cheese ή τυρί Φιλαδέλφειας
150 ml κρέμα γάλακτος
115 γρ. ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας brandy
25 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα

Εκτέλεση:
1. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα.
2. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε το brandy, το cottage cheese και 25 γρ. ζάχαρη. (Αν χρησιμοποιήσουμε τυρί Φιλαδέλφειας, μπορούμε να προσθέσουμε και 1-2 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι.)
3. Βάζουμε την κρέμα σε ατομικά μπολάκια και αφήνουμε να κρυώσει.
4. Σ’ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με 3 κουταλιές της σούπας νερό. Όταν αρχίσει να βράσει, την αφήνουμε 5 λεπτά ακόμα και μετά κατεβάζουμε από τη φωτιά και βυθίζουμε το κατσαρολάκι σε ένα μεγαλύτερο σκεύος με ζεστό νερό για να μην παγώσει.
5. Ρίχνουμε το αμύγδαλο χοντροκομμένο πάνω από την κρέμα και γαρνίρουμε με την καραμέλα.

Σάββατο, 12 Απριλίου 2008

τωρα και τα Αμερικανακια μαθανε τι εστι Ελληνικο γιαουρτι



Greek Revival
By JILL SANTOPIETRO
Published: April 13, 2008


In the culture wars, one yogurt dominates.

ολη η ιστορια και μερικες ομορφες συνταγες εδω.

"δεν εχει σημασια τι τρως, αλλα με ποιους το τρως"

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ

Αναρτήθηκε από "Δημήτριος

Δευτέρα, 7 Απριλίου 2008

Πορτοκαλόπιτα

Υλικά:
500 γρ. φύλλα κρούστας
4 αυγά
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 φακελάκι baking powder
2 βανίλιες

Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ποτήρι φυσικός χυμός πορτοκάλι

Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, το σπορέλαιο και το γιαούρτι κι έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το baking και τις βανίλιες.
2. Αλείφουμε τα φύλλα κρούστας ένα ένα με σπορέλαιο και τα στρώνουμε σουρωμένα το ένα δίπλα στο άλλο σ’ ένα μέτριο ταψί. Τα κόβουμε κάθετα και ρίχνουμε από πάνω το μίγμα που έχουμε ετοιμάσει.
3. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
4. Σ’ ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια και κατεβάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι στραγγισμένο.
5. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και περιχύνουμε με το σιρόπι όσο είναι ακόμα ζεστό.


* Τη συνταγή μου έδωσε η Δέσποινα.

Κέηκ με γλάσο σοκολάτας

Υλικά:
6 αυγά
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
8 κουταλιές κακάο σκόνη
2 κουταλιές λικέρ ή κονιάκ
5 κουταλιές νερό
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φακελάκι baking powder
2 βανίλιες
1 βιτάμ

Εκτέλεση:
1. Σ’ ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το βιτάμ, τη ζάχαρη, το νερό, το κακάο και το λικέρ μέχρι να βράσουν. Κρατάμε μια κούπα από το μίγμα για το γλάσο.
2. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, το αλεύρι, το baking και τις βανίλιες. Σ’ αυτό το μίγμα προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτας που έχουμε ετοιμάσει..
3. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
4. Αφού το κέηκ κρυώσει λίγο, το βγάζουμε από τη φόρμα και το αλείφουμε με το γλάσο.