Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Μαντί


Υλικά:

250 γρ κιμά
2 κρεμμύδια
1/2 κιλό αλεύρι
2 αυγά
μαργαρίνη
κόκκινο πιπέρι
αλατοπίπερο
ζωμό κρέατος (ή έναν κύβο Knorr)

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα ζυμώνουμε μαζί με τον κιμά. Αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο να" σταθεί" όσο ετοιμάζουμε τη ζύμη.

Βάζουμε σε μια λεκάνη 350 γρ. αλεύρι. Κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο και βάζουμε τ' αυγά, λίγο αλάτι και 100 ml νερό. Πλάθουμε το μίγμα μέχρι να φτιάξουμε μια καλή ζύμη, που να μην είναι σκληρή αλλά να μην κολάει και στα δάχτυλα. Αμα χρειαστει βάζετε λίγο αλεύρι ακόμα ή λίγο νερό. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια βρεγμένη στιμμένη πετσέτα για μια ώρα.
Έπειτα ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειαστεί ώστε να μην κολάει. Αφου την ανοίξουμε, κόβουμε τετράγωνα κομμάτια 6 εκ Χ 6 εκ και σε κάθε ένα βάζουμε ένα κουταλάκι κιμά. Στη συνέχεια σηκώνουμε τις τέσσερις άκρες και τις ενώνουμε φτιάχνωντας ένα πουγκάκι. Ή διπλώστε αντικρυστά σαν φακελάκι. Βάζουμε τα πουγκάκια σε ένα ταψι που έχουμε αλείψει μαργαρίνη και το βαζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμους για μισή ώρα, μεχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.

Βράζουμε 1,5 lt νερό που μέσα έχουμε ρίξει ένα κύβο ζωμό κρέατος. Αφου βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά ( αν εχει 3 σκάλες το βάζουμε στη 1η) και ρίχνουμε μέσα τα πουγκάκια. Τα αφήνουμε μεχρι να πιουν το ζουμί και να βράσουν καλά.

Χτυπάμε στο μίξερ 500 γρ γιαούρτι (όχι στραγγιστό) με 2 ή 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο. Σ' ενα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε 5 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη και 1-2 κουταλιές κόκκινο πιπέρι. Το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.

Βάζουμε τα πουγκάκια σ' ένα πλατύ σκεύος, περιχύνουμε με το γιαούρτι κι από πάνω ρίχνουμε την κόκκινη σάλτσα.

1 σχόλιο:

eva είπε...

Καλησπέρα καλώς σε βρίσκω!!!
Πολύ ωραίο το blog σου!!!
Μαντί δεν έχω φάει ποτέ,θέλω να το δοκιμάσω...στην φωτό φαίνεται απίθανο!!
Μπράβο!!!