Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

Μύδια σαγανάκι



Υλικά: (για 2 άτομα)

500 γρ. μύδια
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
1-2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες
1 κομμάτι τυρί φέτα, όσο ένα πακέτο τσιγάρα
λίγο μαϊντανό ( προαιρετικά)
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και την πιπεριά στο λάδι, να μαραθούν.
2. Ρίχνουμε τα μύδια και σβήνουμε με το κρασί.
3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη φέτα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει το ζουμί τους.
4. Τότε προσθέτουμε τη φέτα σε κομματάκια και αφήνουμε να πάρει μια βράση για να λιώσει το τυρί.

Συνοδέψτε το με τηγανητές πατάτες.

Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

Ομελέτα φούρνου


Υλικά:

2-3 μέτριες πατάτες
5 αυγά
αλατοπίπερο
& ό,τι άλλο θέλετε

Εκτέλεση:

Κόβετε τις πατάτες και τις βάζουμε σ' 'ενα λαδωμένο ταψάκι. Τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν μέχρι να ροδίσουν. Δοκιμάστε να τις τρυπήσετε μ' ένα πηρούνι, για να βεβαιωθείτε ότι ψήθηκαν. Χτυπάμε τ' αυγά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ό,τι άλλο υλικό θέλουμε στην ομελέτα. Ρίχνουμε το μείγμα της ομελέτας πάνω από τις πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά, μέχρι η ομελέτα να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.

Σοκολατόπιτα



Υλικά:

1, 5 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι
3/4 φλυτζάνι ζάχαρη
1/4 φλυτζάνι κακάο
1 φλυτζάνι γάλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
2 κουταλάκια baking powder
1 βανίλια
λίγο αλάτι

Για το γλάσο:
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1/4 φλυτζάνι κακάο
1,5 φλυτζάνι βραστό νερό


Εκτέλεση:

Σ' ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη βaking powder, το αλάτι, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε µε σύρμα.

Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι ή ένα πυρίμαχο σκεύος. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε το μείγμα. Περιχύνουμε σιγά σιγά µε το βραστό νερό.

Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170°C για περίπου 40΄, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Δεν κόβεται! Τη σερβίρουμε µε παγωτό ή κρέμα γάλακτος.


Πηγή: argiro.gr