Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Πατατόσουπα


Υλικά:

1 κρεμμύδι
4-5 μέτριες πατάτες
5 κούπες ζωμός από κρέας
μαϊντανός
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση:

Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι ώσπου να μαραθεί. Προσθέτουμε τον ζωμό, τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομματάκια και το μαϊντανό και αφήνουμε την σούπα να βράσει σε μέτρια φωτιά. Αφού βράσουν καλά οι πατάτες, τις λιώνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το ειδικό εργαλείο ώστε να γίνουν χυλός. Αν θέλουμε τη σούπα πιο πηχτή, προσθέτουμε μια κοφτή κουταλιά αλεύρι αραιωμένη μέσα σε λίγο γάλα και το προσθέτουμε στον χυλό.

* Μαζί με το κρεμμύδι μπορούμε να τσιγαρίσουμε και λίγο μπέικον για επιπλέον γεύση.


Πηγή: Γατόσπιτο