Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013

Σουφλέ κολοκυθιού με γιαούρτι







Υλικά:
 (για ένα μικρό ταψάκι διαμέτρου 28 εκατοστών περίπου)



1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα στιν τρίφτη
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνιθο
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. φέτα
2 κεσσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
λίγο βούτυρο
λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τα τριμμένα κολοκύθια με αλάτι και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στίβουμε με τα χέρια μας και τα βάζουμε σέ ενα μπωλ. Προσθέτουμε τον άνιθο ψιλοκομμένο, τη φέτα θρυμματισμένη με ένα πιρούνι, το γιαούρτι, το σιμιγδάλι, το πιπέρι και μπέκιν πάουντερ. Σωτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο και το προσθέτουμε στα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε καλά.Απλώνουμε το μίγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο πυρέξ και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο σιμιγδάλι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν σερβίρουμε.


Πηγή: Miss Bloom

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Mπισκότα βρώμης

Υλικά:

1 φλ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη

• 1 φλ. λευκή ζάχαρη
• 1 φλ. καστανή ζάχαρη
• 2 αυγά
• 1 κ.γ. βανίλια
• 2 φλ. αλεύρι για κάθε χρήση (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι ολικής)
• 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
• 1 κ.γ. αλάτι
• 1 1/2 κ.γ. κανέλα
• 3 φλ. βρώμη

Προαιρετικά : τριμμένους ξηρούς καρπούς, σταφίδες, κομματάκια σοκολάτας, corn flakes


Εκτέλεση:


1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά με την λευκή και καφέ ζάχαρη σε ένα μπολ.

2. Χτυπάμε ένα - ένα τα αυγά, τα ρίχνουμε στο μίγμα, προσθέτουμε την βανίλια και τα ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά.
3. Αναμιγνύουμε το αλεύρι, την σόδα, το αλάτι και την κανέλα και τα ρίχνουμε στο μίγμα, τέλος προσθέτουμε την βρώμη και τα ζυμώνουμε όλα μαζί καλά.
4. Προαιρετικά προσθέτουμε ότι άλλο υλικό θέλουμε (τριμμένους ξηρούς καρπούς, σταφίδες, κομματάκια σοκολάτας, corn flakes)
5. Καλύπτουμε με μεμβράνη την ζύμη και την βάζουμε στο ψυγείο περίπου μισή ώρα να ομογενοποιηθεί.
6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, επάνω-κάτω χωρίς αέρα.
7. Λαδώνουμε μία λαμαρίνα ή απλώνουμε σε αυτή μια λαδόκολλα.
8. Παίρνουμε λίγη ποσότητα ζύμης και πλάθουμε μπαλίτσες στο μέγεθος καρυδιού, τις αφήνουμε επάνω στην λαδόκολλα και τις πατάμε για να πάρουν το σχήμα μπισκότου αφήνοντας κενή απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους για να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν και απλώσουν.
9. Ψήνουμε τα μπισκότα για 10 λεπτά (μαλακά) έως 12 λεπτά (τραγανά) στον προθερμασμένο φούρνο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά, πριν τα αραδιάσουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.