Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

Τυροπιτάκια της τεμπέλας



Υλικά: (για 2 ταψιά φούρνου)

1 κούπα γάλα
1 κούπα σπορέλαιο
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
350-400 γρ. φέτα ή κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας
ρίγανη

Εκτέλεση:

Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το γάλα, το σπορέλαιο και το τυρί τριμμένο κι έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι όλο μαζί. Πλάθουμε μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στο χέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα, για 20 λεπτά. 




Μπισκοτάκια βουτύρου (βασική συνταγή)



Υλικά: 

250 γρ. βούτυρο αγελάδος
85 γρ, ζάχαρη άχνη
375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
(προαιρετικά: ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί, σουσάμι, κακάο, κομματάκια σοκολάτας κλπ)

Εκτέλεση: 

Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει καλά. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι άλλο θέλουμε ή να χωρίσουμε τη ζύμη στη μέση ή στα τρία και να να φτιάξουμε διαφορετικά μπισκοτάκια. Πλάθουμε τη ζύμη σε κύλινδρο και την τυλίγουμε με μεμβράνη κουζίνας. Την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μιάμιση ώρα κι έπειτα κόβουμε με το μαχαίρι τα μπισκοτάκια με πάχος ένα εκατοστό περίπου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.