Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

Toad in the hole


Υλικά:

Λουκάνικα 
Ηλιέλαιο
Αυγά
Γάλα 
Αλεύρι

Εκτέλεση:

Τα λουκάνικα είναι αναλόγως το μέγεθος που έχει το σκεύος σας και το μέγεθος του λουκάνικου φυσικά. Εγώ πήρα 4 καραμανλίδικα για το πυρέξ της φωτογραφίας. Αυγά, γάλα και αλεύρι βάζετε σε ίσες αναλογίες, μετρώντας με μια μεγάλη κούπα. Αν το σκεύος σας είναι πολύ μεγάλο, βάλτε μιάμιση κούπα ή δύο. Στη δική μου κούπα μέτρησα 4 αυγά. 
Στρώνουμε τα λουκάνικα στο σκεύος. Δεν χρειάζεται να τα κόψετε, εμφανισιακά είναι πιο όμορφο με ολόκληρα τα λουκάνικα. Προαιρετικά, μπορείτε να βάλετε κι ένα χοντροκομμένο κρεμμύδι. Περιχύνουμε με ηλιέλαιο. Βάζουμε στο φούρνο που τον έχουμε προθερμάνει στους 225 βαθμούς στον αέρα, κι αφήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσουμε το μίγμα.
Σ ένα μπολ ανακατεύουμε χτυπάμε καλά τα αυγά, το γάλα και το αλεύρι με σύρμα, μέχρι να μην έχει καθόλου σβόλους. Μετά από 10 λεπτά περιχύνουμε τα λουκάνικα με το μείγμα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 25 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία. 
Οι Άγγλοι το συνοδεύουν με gravy sauce. Είναι πολύ νόστιμο. 

Πηγή: SORTEDfood

Cheesy bites (τυρομπουκιές)


Υλικά: (για δυο ταψιά κουζίνας)

2μισυ κούπες αλεύρι
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
1 βιτάμ ή βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
μια κούπα τριμμένα καρύδια
μια κούπα τριμμένο τυρί (διαλέξτε ένα με έντονη γεύση, εγώ έβαλα μπλε τυρί)
μισή κούπα τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτουμε τα καρύδια, το τυρί και τη φρυγανιά και ξαναζυμώνουμε. Χτυπάμε λίγο το αυγό και αν η ζύμη δεν είναι εύπλαστη, ρίχνουμε λίγο στο στο μίγμα για να δέσουν τα υλικά. Το υπόλοιπο το κρατάμε για να τα αλείψουμε πριν το ψήσιμο. Πλάθουμε μπαλάκια, τα πιέζουμε λίγο με το χέρι και πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο ή ρίγανη εναλλακτικά. Ή ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη και δίνουμε σχήματα με κουπάτ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 λεπτά. 

Πηγή: SORTEDfood

Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

Πίτα κουρού με πράσο και λουκάνικο



Υλικά:

Για τη ζύμη κουρού
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κοφτά κουταλάκια baking powder
250 γρ. μαργαρίνη
1 κεσεδάκι γιαούρτι

Για τη γέμιση
3 μεγάλα πράσα
2 χωριάτικα λουκάνικα
σκόνη πάπρικα
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαργαρίνη (που την έχουμε αφήσει να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου), έπειτα το γιαούρτι και ζυμώνουμε καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και σωτάρουμε σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το λουκάνικο σε κομμάτια, ρίχνουμε ελάχιστο ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Προς το τέλος ρίχνουμε μπόλικη πάπρικα. 

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια και ανοίγουμε 2 φύλλα. Βάζουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε και τρυπάμε με το πηρούνι το πάνω φύλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά.