Υλικά:
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κιλό κολοκυθάκια
2-3 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
½ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι
λευκό πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια 2-3 λεπτά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε 1 λεπτό ακόμα, ανακατεύοντας.
2. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε ακόμα 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και βράζουμε 15 λεπτά περίπου να μαλακώσουν τα κολοκύθια.
3. Χτυπάμε στο μπλέντερ τη σούπα και συγχρόνως προσθέτουμε το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι. Αν η σούπα είναι πηχτή, προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμα. Σερβίρουμε σε μπολ και πασπαλίζουμε με ακόμα λίγα κρεμμυδάκια.
Πηγή: ειδική έκδοση Gourmet, του περιοδικού ΕΨΙΛΟΝ της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου