(από το «βιβλίο» της μαμάς μου)
Υλικά:
150 γραμ. βούτυρο καλό
500 γραμ. ζάχαρη
500 γραμ. καρύδα
5 αυγά
2-3 κουταλιές αλεύρι
Λίγα μύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα κατά μήκος.
Εκτέλεση:
1.Χτυπάμε το βούτυρο (γάλακτος από αιγοπρόβατα- η εμμονή της μαμάς μου για την επιτυχία της συνταγής) και προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη.
2. Ρίχνουμε λίγη- λίγη την καρύδα
3. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, προσθέτουμε σε αυτά την υπόλοιπη ζάχαρη και μετά τους κρόκους.
4. Ενώνουμε τα δύο μίγματα, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Η ζύμη είναι μαλακή.
5. Πλάθουμε στρογγυλά μπισκότα και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, σε απόσταση μεταξύ τους γιατί «απλώνουν». Σε κάθε μπισκότο φυτεύουμε 3 κομματάκια μύγδαλο ασπρισμένο.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180º, για περίπου 20 λεπτά. Όταν τα βγάλετε από το φούρνο, θα είναι μαλακά… μη νομίζετε ότι είναι άψητα, θέλουν το χρόνο τους, να κρυώσουν.
Η συνταγή είναι γραμμένη σε δράμια… και έχω κάνει τη σχετική μετατροπή σε γραμμάρια.
Καλή επιτυχία.
3 σχόλια:
Μιαμ, μούρλια ακούγονται και μυρίζουνε κιόλας! :-D
Καλώς ήρθατε.
ευχαριστώ πολύ! Τιμή μου, που με καλέσατε!!! πάντως η συνταγή είναι εγγυημένη... και χαραχτηριστική, πάντα στις μεγάλες μας γιορτές! ακόμα και στο γάμο του αδερφού μου, που τις τρατάραμε, οι καλεσμένοι έκρυβαν και από μία στην τσάντα ή την τσέπη!!!
:D
Καλέ τι ωραία καλούδια έχετε δω! Μπράβο σας! Εγώ προσφέρομαι για δοκιμαστής, αν ψάχνετε.;)
Δημοσίευση σχολίου