Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011
Πηλιορίτικο σπετζοφάι
Υλικά (για 4 άτομα):
2 χωριάτικα λουκάνικα με πράσο
2 μικρές μελιτζάνες
4-5 πράσινες πιπεριές
1 μεγάλο κρεμμύδι
ντομάτες για σάλτσα (τριμμένες)
2-3 φύλλα δάφνης
λίγο κόκκινο κρασί
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
ρίγανη
Εκτέλεση:
1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια, τις αλατίζουμε, τις ραντίζουμε με ξύδι και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν. Έπειτα τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε.
2. Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια και τις κόβουμε σε ροδέλες ή τετράγωνα κομμάτια.
3. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές. Έπειτα προσθέτουμε τη ντομάτα και νερό, τόσο όσο να σκεπαστούν, τα φύλλα δάφνης, αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρουν βράση.
4. Συγχρόνως, σ' ένα τηγάνι ρίχνουμε το λουκάνικο σε κομμάτια και το αφήνουμε να τσιγαριστεί ελαφρά στο λίπος του. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
5. Προσθέτουμε τα λουκάνικα στην κατσαρόλα με τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε τη ρίγανη.
6. Προαιρετικά σερβίρουμε με χυλοπίτες.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
5 σχόλια:
Φίλε, ωραίο φαί αλλά μπελαλίδικο.
Κάθε άλλο, είναι πολύ εύκολο, ακόμα και για αρχάριους.
Μμμμ, μα πως μου διέφυγε όλο το καλοκαίρι και δεν το έφτιαξα.Κι όλο ψάχνω τι να μαγειρέψω.
Ευχαριστώ για την ιδέα :)
den evaza melitzana mexri xtes!!!!
exoho!!!!!
Το έχω δοκιμάσει στο Πήλιο και τρελάθηκα. Λέω να το κάνω και εδώ κάτω μια χειμωνιάτικη μέρα, ακολουθώντας τη συνταγή σου...
ΥΓ: Χαθήκαμε εμείς...
Δημοσίευση σχολίου