Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Ψαρονέφρι με φρούτα τυλιγμένο σε σφωλιάτα


Υλικά: (για 2 άτομα)

1 ψαρονέφρι
1-2 ώριμα ακτινίδια
δαμάσκηνα
βερίκοκα
1 φύλλο σφωλιάτας
μαρμελάδα δαμάσκηνο ή βερίκοκο
1 κρόκος αυγού
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το ακτινίδιο και αλείβουμε το φαρονέφρι. Το αφήνουμε να μαριναριστεί όλο το βράδυ στο ψυγείο. Παράληλλα μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα σε μαυροδάφνη ή κονιάκ. Το πρωί τα στίβουμε. Κάνουμε μια τρύπα στο φαρονέφρι στη μέση με το μαχαίρι (χωρίς να το χωρίσουμε στα 2) και το γεμίζουμε με τα φρούτα. Τυλίγουμε και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το φαρονέφρι μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Απλώνουμε 1 φύλλο σφωλιάτας και το αλείφουμε με ένα λεπτό στρώμα μαρμελάδας. Βάζουμε το ψαρονέφρι στο κέντρο και τυλίγουμε τη σφωλιάτα ρολό. Αλείψουμε με τον κρόκο του αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

4 σχόλια:

MaryAthenes είπε...

Πολυ ομορφο και νοστημο !
Καλη χρονια !

Pansofix είπε...

εκανε κατι παρομοιο η μαμα μου για πρωτοχρονια μονο που εβαλε κοτοπουλο...πολυ μου αρεσε....

kyrallina είπε...

Αχα! Πολύ καλό φαίνεται. Το δοκιμάζω και θα σου πω τα αποτελέσματα.

ralou είπε...

Τι τέλεια φωτό!

Γνωρίζω τις... μαλακτικές ιδιότητες του ακτινίδιου πάνω στο κρέας.
Πάντως η ελαφρώς ξινή του γεύση σίγουρα θα εξισορροπείται από την γλυκύτητα της μαρμελάδας.

Αν και δεν είμαι φίλη των φρούτων στην μαγειρική, τούτο το πιάτο είναι εξαιρετικά δουλεμένο και παρουσιασμένο, ένα νοικοκυρίστικο κομψοτέχνημα στα μάτια των συνδαιτυμόνων σου!