Υλικά:
1 φλυτζάνι νερό
1/2 φλυτζάνι βιτάμ
1 φλυτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Αφήνουμε το βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το αλάτι, προσθέτουμε το βιτάμ κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τ' αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε συνεχώς. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και προθερμαίνουμε το φούρνο. Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολα. Παίρνουμε ποσότητα από τη ζύμη όσο ένα καρύδι, χρησιμοποιώντας 2 κουταλάκια του γλυκού της δίνουμε σχήμα και τοποθετούμε σε απόσταση 3-4 εκατοστών μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς 15 λεπτά και στους 150 βαθμούς άλλα 15 λεπτά.
* Η δόση είναι για 50 σουδάκια περίπου. Θα χρειαστείτε 2 ταψιά.
* Η δόση είναι για 50 σουδάκια περίπου. Θα χρειαστείτε 2 ταψιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου