Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Σοκολατόπιτα



Υλικά:

1, 5 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι
3/4 φλυτζάνι ζάχαρη
1/4 φλυτζάνι κακάο
1 φλυτζάνι γάλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
2 κουταλάκια baking powder
1 βανίλια
λίγο αλάτι

Για το γλάσο:
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1/4 φλυτζάνι κακάο
1,5 φλυτζάνι βραστό νερό


Εκτέλεση:

Σ' ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη βaking powder, το αλάτι, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε µε σύρμα.

Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι ή ένα πυρίμαχο σκεύος. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη µε το κακάο και πασπαλίζουμε το μείγμα. Περιχύνουμε σιγά σιγά µε το βραστό νερό.

Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170°C για περίπου 40΄, μέχρι να σταθεροποιηθεί. Δεν κόβεται! Τη σερβίρουμε µε παγωτό ή κρέμα γάλακτος.


Πηγή: argiro.gr

1 σχόλιο:

eleftheria είπε...

Γιαμ, γιαμ, φαίνεται η σοκολατόπιτα. Να είχα ένα κομμάτι και λίγο παγωτό βανίλια από δίπλα.