Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Σπανάκι ωγκρατέν


Υλικά:

1 κιλό σπανάκι
2 αυγά
φέτα
τριμμένο κίτρινο τυρί (όποιο θέλετε)
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
μαϊντανός
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο
ψωμί του τοστ (προτιμήστε ολικής με προζύμι)


Εκτέλεση:

Ζεματίζουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να στραγγίσει. Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε το σπανάκι και όσο νερό χρειάζεται, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Όταν κρυώσει λίγο το σπανάκι, τρίβουμε τη φέτα, χτυπάμε τα αυγά, τα προσθέτουμε στο σπανάκι και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε ελεφρά ένα ταψάκι ,στρώνουμε φέτες του τοστ κι από πάνω απλώνουμε το μίγμα με το σπανάκι. Σκεπάζουμε την επιφάνεια με το κίτρινο τυρί και βάζουμε λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνουμε στους 180 για 20-25 λεπτά (μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το τυρί).

4 σχόλια:

Εφη είπε...

Θα φτιαχτεί οπωσδήποτε!
Καλό βράδυ!

Ευαγγελία Βλασσοπούλου είπε...

Εγώ το κάνω με βίδες ή πατάτες.Θα δοκιμάσω και τη δική σου εκδοχή που είναι πιο εύκολη.Ευχαριστούμε!!

manousina είπε...

Πολύ ωραία πρόταση

eleftheria είπε...

Πολύ ωραία φαίνεται η συνταγή σου. Να ξεφύγουμε λίγο και από το συνηθισμένο σπανακόρυζο βρε αδερφέ.