Υλικά:
3 μπούτια από κοτόπουλο
3-4 μεγάλες μελιτζάνες (εγώ έβαλα τσακώνικες)
3-4 ώριμες τριμμένες ντομάτες ή 1 κονσέρβα ψιλοκομμένο ντοματάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
λίγο τσίλι (προαιρετικό)
μπεσαμέλ (με 1 λίτρο γάλα)
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μπούτια απ΄το κοτόπουλο. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις ξεπικρίζουμε και τις βάζουμε σ' ένα ταψί. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου, στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Στο μεταξύ, λιανίζουμε το κοτόπουλο (πετάμε την πέτσα) και σ' ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, ρίχνουμε το κοτόπουλο, έπειτα τη ντομάτα και λίγο νερό, αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιει η σάλτσα τα υγρά της. Σε όσους αρέσουν τα καυτερά, ας βάλουν και τσίλι, απογειώνει τη γεύση.
Όταν είναι έτοιμο, στρώνουμε μια σειρά μελιτζάνες στο ταψί, από πάνω το μίγμα με το κοτόπουλο, ξανά μελιτζάνες και περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ. Ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ. Αν θέλουμε, τρίβουμε απο πάνω λίγο κίτρινο τυρί, 5-10 λεπτά πριν το βγάλουμε απο το φούρνο. Εγώ έβαλα μοτσαρέλα.
Πηγή: Γατόσπιτο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου