Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Χοιρινό κρασάτο στη γάστρα



Υλικά:

1 κιλό χοιρινή τηγανιά
μισό μπουκάλι κόκκινο κρασί
2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 καρότα
μερικά αποξηραμένα δαμάσκηνα
2 ξύλα κανέλας
3-4 φύλλα δάφνης
μπαχάρι
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο
1 ποτήρι κριθαράκι ή ρύζι

Εκτέλεση:

Σ' ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε την τηγανιά στο ελαιόλαδο για να θωρακιστεί. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μεταφέρουμε στη γάστρα προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά και τόσο νερό όσο να σκεπαστεί καλά το κρέας. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες. Έπειτα, προσθέτουμε το κριθαράκι ή το ρύζι και αν χρειαστεί λίγο νερό ακόμα. Αφήνουμε ακόμα μια ώρα περίπου στο φούρνο, μέχρι το κριθαράκι/ρύζι να τραβήξει το νερό.


2 σχόλια:

Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς! είπε...

Πολύ ωραιο φαγητό! Θα το βάλω στο πρόγραμμα από την άλλη εβδομάδα όμως μιας και αυτή νηστεύουμε!

Φιλαλήθης είπε...

Αχά!
Μια γνωστή από τα παλιά(βλ. focus)αν δεν κάνω λάθος!
Σαν ερασιτέχνης της κατσαρόλας θα ξεκοκαλίσω το τσαρδί σου και θα επανέλθω με εντυπώσεις!