Υλικά:
1 φλ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
• 1 φλ. λευκή ζάχαρη
• 1 φλ. καστανή ζάχαρη
• 2 αυγά
• 1 κ.γ. βανίλια
• 2 φλ. αλεύρι για κάθε χρήση (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι ολικής)
• 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
• 1 κ.γ. αλάτι
• 1 1/2 κ.γ. κανέλα
• 3 φλ. βρώμη
Προαιρετικά : τριμμένους ξηρούς καρπούς, σταφίδες, κομματάκια σοκολάτας, corn flakes
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά με την λευκή και καφέ ζάχαρη σε ένα μπολ.
2. Χτυπάμε ένα - ένα τα αυγά, τα ρίχνουμε στο μίγμα, προσθέτουμε την βανίλια και τα ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά.
3. Αναμιγνύουμε το αλεύρι, την σόδα, το αλάτι και την κανέλα και τα ρίχνουμε στο μίγμα, τέλος προσθέτουμε την βρώμη και τα ζυμώνουμε όλα μαζί καλά.
4. Προαιρετικά προσθέτουμε ότι άλλο υλικό θέλουμε (τριμμένους ξηρούς καρπούς, σταφίδες, κομματάκια σοκολάτας, corn flakes)
5. Καλύπτουμε με μεμβράνη την ζύμη και την βάζουμε στο ψυγείο περίπου μισή ώρα να ομογενοποιηθεί.
6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, επάνω-κάτω χωρίς αέρα.
7. Λαδώνουμε μία λαμαρίνα ή απλώνουμε σε αυτή μια λαδόκολλα.
8. Παίρνουμε λίγη ποσότητα ζύμης και πλάθουμε μπαλίτσες στο μέγεθος καρυδιού, τις αφήνουμε επάνω στην λαδόκολλα και τις πατάμε για να πάρουν το σχήμα μπισκότου αφήνοντας κενή απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους για να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν και απλώσουν.
9. Ψήνουμε τα μπισκότα για 10 λεπτά (μαλακά) έως 12 λεπτά (τραγανά) στον προθερμασμένο φούρνο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά, πριν τα αραδιάσουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου