Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009
Γλυκόξινο χοιρινό με πατάτες στη γάστρα
Υλικά: (4 μερίδες)
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε κύβους
2-3 πιπεριές χρωματιστές (κόκκινη, κίτρινη, πράσινη)
1-2 καρότα
1-2 κρεμμύδια
2-3 πατάτες
250 γρ. regato ή gouda σε κύβους
1 βάζο έτοιμη γλυκόξινη σάλτσα
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο και προσθέτουμε το χοιρινό να ροδίσει καλά απ' όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε νερό και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
2. Κόβουμε σε καρεδάκια τις πιπεριές και τις πατάτες και τα καρότα σε ροδέλες.
3. Βάζουμε το κρέας σε μια γάστρα μαζί με το ζωμό του και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί.
4. Το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς και όταν έχει σχεδόν γίνει, βγάζουμε το καπάκι της γάστρας, αφήνουμε να πιει τα υγρά του, περιχύνουμε με τη γλυκόξινη σάλτσα και προσθέτουμε το τυρί. Αφήνουμε λίγο ακόμα στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου