Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011
Μπιφτεκάκια με σάλτσα ροκφόρ
Υλικά:
Για τα μπιφτέκια:
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο στο μπλέντερ
1 αυγό
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
ελαιόλαδο
δυόσμο
ρίγανη
κύμινο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα ροκφόρ:
100 γρ. μαργαρίνη
100 γρ. ροκφόρ (ή μπλε τυρί)
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
λίγη κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σ' 'ενα μικρό κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και μολις λιώσει προσθέτουμε το ροκφόρ. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα και ρίχνουμε τη μουστάρδα. Αν μας φαίνεται πολύ έντονη η γεύση του ροκφόρ, προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος μέχρι να πετύχουμε τη γεύση που θέλουμε. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στο μάτι και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
3 σχόλια:
Μμμμ, είμαι σιγουρη ότι ειναι τέλεια! Ευχαριστώ για την μεριδούλα!
Φιλιά!
Το ροκφορ το θεωρώ παρεξηγημένο τυράκι, τώρα πια μου αρέσει πολύ!!
γειά σου! Στο παρακάτω link σε περιμένουν 2 βραβειάκια
http://eri-captaincook.blogspot.com/p/tell-me-something-about-you-awards.html
Φιλάκια
Δημοσίευση σχολίου