Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Τάρτα με σπανάκι και σως γιαουρτιού



Για τη ζύμη:

125 γρ γάλα χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά
80 γρ μαργαρίνη λιωμένη
300 γρ αλεύρι
αλάτι

Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα, μετά ρίχνουμε τη μαργαρίνη κι ύστερα το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η ζύμη. Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακομα, μέχρι να μην κολάει στο χέρι μας η ζύμη.


Για τη γέμιση:

500 γρ σπανάκι
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 αυγά
1 φλυτζάνι τριμμένη γραβιέρα (ή άλλο κίτρινο τυρί)
μυρωδικά της αρεσκείας σας (εγώ έβαλα δυόσμο)
αλατοπίπερο

Τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια, ρίχνουμε το σπανάκι κι αφήνουμε να βγάλει στα υγρά του. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και τα μυρωδικά μας. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό, γιατί δεν θέλουμε να γίνει νερουλό το μείγμα.  Στρώνουμε τη γέμιση στην ζύμη. Σ΄ ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, μετά ρίχνουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το σπανάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. 5-10 λεπτά πριν σβήσουμε το φούρνο, προσθέτουμε από πάνω την τριμμένη γραβιέρα. Είναι πιο νόστιμη κρύα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: