Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Γαρίδες σαγανάκι


Υλικά:

1/2 κιλό γαρίδες
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά πράσινη
1 κουτί pumaro ή φρέσκια ντομάτα τριμμένη
1/2 καραφάκι ούζο (50 ml)
μαϊντανός
αλατοπίπερο
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σωτάρουμε ελαφρά το σκόρδο και την πιπεριά κομμένη σε ροδέλες. Προσθέτουμε τη ντομάτα κι ελάχιστο νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τις γαρίδες και λίγο ούζο (το μισό). Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν. Μόλις δέσει η σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό φιλοκομμένο και το υπόλοιπο ούζο και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι ή ζυμαρικά.


1 σχόλιο:

Χρήστος Α. Μιχαήλ είπε...

Κατάφερες και με λίγωσες απογευματιάτικα. Αγαπημένη γεύση οι γαρίδες.

Φιλιά.