Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Ρεβανί


Υλικά: (για ένα μικρό ταψάκι)

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
½ φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1-2 κουταλάκια baking powder
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι γάλα
5 αυγά
1 κουταλάκι αλάτι
λίγη μαστίχα

Για το σιρόπι:

3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
2 κουταλιές βούτυρο
χυμό από 1 μέτριο λεμόνι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη, τα αυγά και το γάλα. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το baking powder, το αλάτι και την μαστίχα (σε σκόνη) και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μίγμα αυτό στο μίξερ λίγο λίγο και προσεκτικά να μη σβολιάσει και χτυπάμε μέχρι να δέσει στην πιο χαμηλή ταχύτητα. Ακόμα καλύτερα είναι να το χτυπήσουμε στο χέρι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου.Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και σ’ ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι. Περιχύνουμε το γλυκό με το ζεστό σιρόπι, αφού προηγουμένως το έχουμε κόψει σε κομμάτια. Διαφορετικά, ετοιμάζουμε το σιρόπι από πριν, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το περιχύνουμε στο γλυκό μόλις το βγάλουμε από το φούρνο.


1 σχόλιο:

brexians είπε...

nice nosy
add and few safran stems into the serbet!