Για τη βάση της τάρτας, ακολουθούμε τη βασική συνταγή για τάρτα, στην οποία προσθέτουμε 2-3 κουταλάκια ζάχαρη.
Υλικά για τη γέμιση:
3 σοκολάτες υγείας (των 125 γρ.)
1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
1 αυγό
λίγο amaretto (50 γρ)
50 γρ. ζάχαρη
κακάο σκόνη
Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφού την έχουμε ζεστάνει λίγο, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και ρίχνουμε λίγο amaretto. Χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ξαναχτυπάμε. Μόλις γίνει αφράτο, το ρίχνουμε στην κρέμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη βάση τάρτας, απλώνουμε με μια σπάτουλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά. Πριν τη σερβίρουμε, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια της τάρτας με κακάο σκόνη.
Υλικά για τη γέμιση:
3 σοκολάτες υγείας (των 125 γρ.)
1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
1 αυγό
λίγο amaretto (50 γρ)
50 γρ. ζάχαρη
κακάο σκόνη
Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφού την έχουμε ζεστάνει λίγο, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί και ρίχνουμε λίγο amaretto. Χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ξαναχτυπάμε. Μόλις γίνει αφράτο, το ρίχνουμε στην κρέμα σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη βάση τάρτας, απλώνουμε με μια σπάτουλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά. Πριν τη σερβίρουμε, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια της τάρτας με κακάο σκόνη.
*Αν η κρέμα μας φαίνεται λίγο σφιχτή, προσθέτουμε ακόμα λίγη κρέμα γάλακτος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου