Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2009

Γαύρος σαγανάκι



Υλικά:

1 κιλό γαύρο
μουστάρδα
λεμόνι
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Πλένουμε τον γαύρο και τον αλατίζουμε. Σ΄ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε 1 δάχτυλο νερό και μισή κούπα λάδι και το αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε το γαύρο και σκεπάζουμε το τηγάνι. Μετά από 5 λεπτά ξεσπεπάζουμε κι όταν η σάλτσα έχει δέσει, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.