Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Γερμανική κρεμμυδόπιτα (zwiebelkuchen)



Για τη ζύμη:

125 γρ γάλα χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά
80 γρ μαργαρίνη λιωμένη
300 γρ αλεύρι
αλάτι

Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα, μετά ρίχνουμε τη μαργαρίνη κι ύστερα το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η ζύμη. Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακομα, μέχρι να μην κολάει στο χέρι μας η ζύμη.

Για τη γέμιση:

1/2 κιλό κρεμμύδια
10 φέτες μπέηκον
3 αυγά
200 γρ κρέμα γάλακτος
πιπέρι

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε ροδέλες. Ψιλοκόβουμε το μπέηκον. Τσιγαρίζουμε ελεφρά μαζί κρεμμύδια και μπέηκον. Σ' ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τ' αυγά και μετά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Κατεβάζουμε από τη φωτιά τα κρεμμύδια με το μπέηκον και ρίχνουμε μέσα τ' αυγά με την κρέμα. Ανακατεύουμε καλά.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε σκεύος για τάρτα ή σε μικρό στρογγυλό ταψάκι και τη σηκώνουμε γύρω γύρω να κάνει "τοίχος". Προσθέτουμε τη γέμιση και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνουμε στους 175 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά. Πριν σερβίρουμε, αφήνουμε να κρυώσει, είναι πιο νόστιμη κρύα.

* Αν θέλετε, 5-10 λεπτά πριν τη βγάλετε απ' το φούρνο, τρίβετε από πάνω κάποιο κίτρινο τυρί.

Πηγή: Γατόσπιτο