Υλικά:
500 γρ. ρύζι μπασμάτι
50 γρ. φυστίκι Αιγίνης
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4-5 γαρίφαλα
2 ξυλάκια κανέλας
λίγο κρόκο
αλάτι
πιπέρι σε κόκκους
Εκτέλεση:
Σε σιγανή φωτιά σωτάρουμε τα γαρίφαλα, τα ξυλάκια κανέλας και το πιπέρι μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Προσθέτουμε το ρύζι, τον κρόκο, αλάτι και νερό και ανακατεύουμε. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να γίνει με σκεπασμένη κατσαρόλα. Μόλις «πιει» το νερό του, βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά, αφαιρούμε τα γαρίφαλα και την κανέλα και ρίχνουμε το φυστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο.
Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2007
Ρύζι με φυστίκια Αιγίνης
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου