Δευτέρα, 7 Απριλίου 2008

Πορτοκαλόπιτα

Υλικά:
500 γρ. φύλλα κρούστας
4 αυγά
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 φακελάκι baking powder
2 βανίλιες

Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ποτήρι φυσικός χυμός πορτοκάλι

Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, το σπορέλαιο και το γιαούρτι κι έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το baking και τις βανίλιες.
2. Αλείφουμε τα φύλλα κρούστας ένα ένα με σπορέλαιο και τα στρώνουμε σουρωμένα το ένα δίπλα στο άλλο σ’ ένα μέτριο ταψί. Τα κόβουμε κάθετα και ρίχνουμε από πάνω το μίγμα που έχουμε ετοιμάσει.
3. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
4. Σ’ ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια και κατεβάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι στραγγισμένο.
5. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και περιχύνουμε με το σιρόπι όσο είναι ακόμα ζεστό.


* Τη συνταγή μου έδωσε η Δέσποινα.

5 σχόλια:

cook είπε...

ΩΩΩΩ...εψαχνα μια πορτοκαλόπιτα που θα με εμπνευσει!...θα τη δοκιμασω οπωσδήποτε!

"Δημήτριος ο Ταξιδευτής" είπε...

kala milame gia fantastikh syntagi!
kai epeidi panta tis "pirazw" tis syntages...bale kai psilokomeni kouvertoura mesa ......
apogiosi

cook είπε...

τωρα που την ξανακοιταξα...δε χρειαζεται καθόλου αλεύρι ή σιμιγδάλι;...πήζει κι ετσι;

"Δημήτριος ο Ταξιδευτής" είπε...

i pio panw pita anhkei stis patsavouropites poy den einai opws oi alles pittes...den xreiazetai na peixei opvw gia paradeigma i galatopita i i lemonopita.....

cook είπε...

ok!προχωρω στην εκτελεση!
:)