Παρασκευή, 23 Μαΐου 2008

Τάρτα λεμόνι

Υλικά:
3 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
λίγο αλάτι
4 κρόκους αυγό
corn flour
ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
φυσικός χυμός πορτοκάλι
σαντιγί *
φιλέ αμυγδάλου για το στόλισμα

Εκτέλεση:
1. Βρέχουμε τα σαβαγιάρ στο χυμό πορτοκαλιού και τα στρώνουμε σαν βάση στην ειδική φόρμα για τούρτες. Σπάμε μερικά μπισκότα για να γεμίσουμε τα κενά.
2. Βράζουμε το νερό.
3. Ανακατεύουμε σ’ ένα κατσαρολάκι το corn flour, τη ζάχαρη και το αλάτι και ρίχνουμε το βραστό νερό ανακατεύοντας καλά για να μη σβολιάσει.
4. Προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους, το ξύσμα και το χυμό από τα λεμόνια και αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει.
5. Ρίχνουμε την κρέμα λεμονιού μέσα στη φόρμα και γύρω γύρω (στο στεφάνι της φόρμας) στήνουμε τα μπισκότα σαβαγιάρ όρθια να σχηματιστεί ένα τείχος. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και στο τέλος, αφού θα είναι έτοιμη η τάρτα και την έχουμε βγάλει από την φόρμα, κολλώντας τα μπισκότα με σαντιγί.
6. Στολίζουμε την τάρτα με ροζέτες σαντιγί και πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου. Εναλλακτικά, διακοσμούμε με φρούτα εποχής.


* Αν δεν θέλουμε ν' αγοράσουμε έτοιμη σαντιγί, χτυπάμε στο μίξερ μία Morfat κι ένα μικρό κουτί ζαχαρούχο γάλα.

4 σχόλια:

"Δημήτριος ο Ταξιδευτής" είπε...

otan kriwsi i krema vale mia koytalia cointreau....eggisi

Νεραϊδενια είπε...

Μήπως μπορείς να αναφέρεις την ποσότητα του corn flour; Περιμένω πώς και πώς να τη φτιάξω...

nosyparker είπε...

Δεν βάζω συγκεκριμένη ποσότητα. Ρίχνω 1-2 κουταλιές της σούπας, ανακατεύω συνεχώς και περιμένω μέχρι να δέσει. Συνήθως παίρνει 5-6 λεπτά. Αναλόγως πόσο δυνατή φωτιά έχεις, θα πήξει πιο γρήγορα. Αν δεις ότιδεν πήζει, ρίχνεις άλλη μια κουταλιά, αλλά προσοχή μη σου ξεφύγει, γιατί αν σφίξει πολύ μετά δεν μπορείς να το αραιώσεις. :-)

cook είπε...

γιαμ γιαμ....παιδική αναμνηση...