Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2008

Limoncelo



Υλικά:
1 βότκα
φλούδες από 4-5 λεμόνια
1/2 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό

Εκτέλεση:
Σ’ ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε τη βότκα και ρίχνουμε μέσα τις φλούδες από τα λεμόνια. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο 4 μέρες. Σ’ ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε και τις φλούδες από τα λεμόνια. Όταν κρυώσει το σιρόπι, το αναμειγνύουμε με τη βότκα. Ανακινούμε καλά, σουρώνουμε και το βάζουμε σε μπουκάλι.

4 σχόλια:

"Δημήτριος ο Ταξιδευτής" είπε...

an thes kalitero apotelesma kai diarkeia stin geufsi ase tis lemonofloudes tin zaxari kai to nero sto psigeio mia vdomada......
kai otan emfialvneis vale mesa ena mikro poli mikro kommati fresko tzintzer....apogiosi
kalimera

nosyparker είπε...

Thanks ;-)

Alessandra είπε...

The correct name is LImoncello with two l
Ciao

asteraki είπε...

Νομίζω θα μου αρέσει πολύ αυτό το ποτό! :-)
(Φαντάζομαι το πίνεις σαν σφηνάκι, σωστά?)