Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Ιτς πιλάφ


Υλικά:

250 γραμ. συκωτάκια πουλιών ζεματισμένα και ψιλοκομμένα
1 κρεμύδι μεγάλο
1 ποτήρι ρύζι
2 ½ ποτήρια ζεστό ζωμό κοτόπουλου (ή λαχανικών)
1/2 φλιτζάνι κουκουνάρι
1/2 φλιτζάνι κάστανα βρασμένα
1/2 φλιτζάνι σταφίδα μαύρη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
μισό ποτηράκι λευκό κρασί
½ κουτ. γλυκού κανέλα
άνηθο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για λίγο, προσθέτουμε το ζωμό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου.
Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λάδι (ή βούτυρο) για λίγο τα κουκουνάρια και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Μόλις αυτά ξανθύνουν λίγο βάζουμε τα μανιτάρια και τα συκωτάκια. Προς το τέλος του σοταρίσματος βάζουμε και τις σταφίδες. Τα σβήνουμε με λευκό κρασί.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα υλικά μαζί με το ρύζι και προσθέτουμε τα κάστανα. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα και άνηθο.

2 σχόλια:

eva είπε...

Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ νατο φτιάξω!
Το ξέρω αυτό το φαγάκι όμως!
Θα το έφτιαχνα ευχαρίστως!
Καλημέρα!

georgiaxara είπε...

ΓΕΙΑ!! ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΠΟΤΕ, ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΣΥΝΤΟΜΑ.
ΦΙΛΙΑ!!