Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Ιτς πιλάφ


Υλικά:

250 γραμ. συκωτάκια πουλιών ζεματισμένα και ψιλοκομμένα
1 κρεμύδι μεγάλο
1 ποτήρι ρύζι
2 ½ ποτήρια ζεστό ζωμό κοτόπουλου (ή λαχανικών)
1/2 φλιτζάνι κουκουνάρι
1/2 φλιτζάνι κάστανα βρασμένα
1/2 φλιτζάνι σταφίδα μαύρη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
μισό ποτηράκι λευκό κρασί
½ κουτ. γλυκού κανέλα
άνηθο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για λίγο, προσθέτουμε το ζωμό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου.
Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λάδι (ή βούτυρο) για λίγο τα κουκουνάρια και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Μόλις αυτά ξανθύνουν λίγο βάζουμε τα μανιτάρια και τα συκωτάκια. Προς το τέλος του σοταρίσματος βάζουμε και τις σταφίδες. Τα σβήνουμε με λευκό κρασί.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα υλικά μαζί με το ρύζι και προσθέτουμε τα κάστανα. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα και άνηθο.

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010

Ροζ μιλφέιγ


Υλικά: (για ένα μικρό ταψί κουζίνας)

3 πακέτα σφωλιατίνια
1 κονσέρβα βύσσινα
1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος (250 γρ)
1 morfat
1 μικρό τυρί Φιλαδέλφεια (250 γρ)
1/2 κούπα του τσαγιού ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Στραγγίζουμε τα βύσσινα από το σιρόπι τους. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με το τυρί Φιλαδέλφεια και τα βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη μέχρι να σφίξουν. Στη συνέχεια χτυπάμε τη morfat με τη ζάχαρη άχνη και μια κούπα του τσαγιού σιρόπι απ' τα βύσσινα και το βάζουμε στο ψυγείο. Μόλις κρυώσει, το ενώνουμε με το μίγμα που είχαμε στην κατάψυξη, το χωρίζουμε στα δύο και στο μισό προσθέτουμε τα βύσσινα ολόκληρα ή κομμένα στη μέση. Σ΄ένα ταψί στρώνουμε τα σφωλιατίνια κι από πάνω απλώνουμε την κρέμα που φτιάξαμε. Βάζουμε άλλη μια στρώση σφωλιατίνια και καλύπτουμε με την κρέμα με τα βύσσινα. Διατηρείται στο ψυγείο.



Σημείωση: Αν θέλετε, κρατάτε 3-4 σφωλιατίνια, τα τρίβετε και πασπαλίζετε πάνω από την κρέμα για να μοιάζει περισσότερο με μιλφέιγ.