Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

Ρεβύθια στο φούρνο


Υλικά:


500 γρ. ρεβύθια
1 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κρεμμύδια ξερά
4 φρέσκα κρεμμυδάκια (μαζί με το φύλλωμά τους) ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
250 γρ. λιαστές ντομάτες με το λάδι τους, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
½ ματσάκι άνηθο
ο χυμός από ένα πορτοκάλι κι ένα λεμονι μαζί με ξύσμα
ελαιόλαδο
२-3 φύλλα δάφνης
3-4 καρφάκια γαρύφαλλο
πάπρικα
κύμινο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση:

Μουσκεύουμε αποβραδίς τα ρεβύθια σε μια λεκάνη με νερό, στο οποίο έχουμε ρίξει τη σόδα.Την επόμενη στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα ξεπλένουμε καλά.Τα μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με άφθονο κρύο νερό και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα φύλλα δάφνης, τα γαρίφαλα και λίγο ελαιόλαδο. Αφήνουμε τα ρεβύθια να βράσουν για 1 ½ ώρα σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζοντας όσες φορές χρειαστεί. Στη συνέχεια μεταφέρουμε τα ρεβύθια σε ένα ταψί ή σε γάστρα, προσθέτοντας 2-3 φλιτζάνια από το ζωμό της κατσαρόλας. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και λίγο ακομα ελαιόλαδο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 180οC σε προθερμασμένο φούρνο.

5 σχόλια:

manousina είπε...

Τώρα που δοκίμασα τα ρεβύθια και μου άρεσαν πολύ, δεν θα αφήσω συνταγή με ρεβύθια που δεν θα την δοκιμασω!!!!! Καλή εβδομάδα

Εφη είπε...

Τα ρεβυθάκια έτσι πρέπει να είναι πολύ αρωματικά για αυτό και θα δοκιμαστούν οπωσδήποτε!

Καλή εβδομάδα!

cibus♥I είπε...

Νοστιμότατο φαγητάκι είτε στον φούρνο είτε στην κατσαρόλα!=)

Leigh-Cheri είπε...

Καλό φαίνεται και τα ρεβύθια είναι τα μόνα όσπρια που τρώω έτσι κι αλλιώς.
Εγώ όμως για άλλο έψαχνα:
Τίποτα εύκολο και γρήγορο για Πάσχα?
:-)

maraki είπε...

Πολύ ωραια συνταγή σε ευχαριστούμε