Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Λεμονάτο μοσχαράκι κατσαρόλας


Υλικά:

1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε μερίδες
Φρέσκο Κρεμμυδάκι
3-4 σκελίδεςΣκόρδο
5-6 λεμόνια σε χυμό
1 ποτήρι Κρασί (ό,τι έχετε)
περίπου μισό ποτήρι Χυμό μανταρίνι
corn flour
3-4 κουταλιές Philadelfia
1 κουταλιά μυζηθρα τριμμένη
Αλάτι + Πιπέρι
Μπαχάρι
Θυμάρι

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε βούτυρο ή φυτίνη। Τα ξεροψήνουμε καλά να αλλάξουν χρώμα, χωρίς να τα πολυμετακινούμε για να εγκλωβιστούν οι χυμοί του κρέατος, χωρίς να "νερώσει" η κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 5-6 μπαχάρια. Προς το τέλος προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και το σκορδο που έχουμε κόψει σε κομματάκια. Σβήνουμε με μπόλικο κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο. Μετά προσθέτουμε το χυμό μανταρίνι, το χυμό λεμόνι (αφού κρατήσουμε περίπου 2 δάχτυλα) και λίγο νερό όσο να ψιλοοσκεπαστεί το κρέας. Βράζουμε σε μεσαία φωτιά κανα μισάωρο με 3/4. Πριν το τελευταίο δεκάλεπτο ρίχνουμε 3-4 κουταλιές philadelfia, τη μυζήθρα και το χυμό λεμονιού που έχει μείνει, στο οποίο έχουμε διαλύσει 1 κουταλάκι κορν φλάουερ. Τέλος, βάζουμε το θυμάρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθεί 10-15 λεπτά ακόμη.Συνοδεύουμε με πουρέ.

Πηγή: Γατόσπιτο

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τέλεια συνταγή, την αγαπήσαμε από την πρώτη φορά! Δεν είναι η πρώτη φορά που το μαγειρεύω βέβαια, αλλά τα παιδιά ενθουσιάζονται κάθε φορά! Μπράβο!!!