Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Το πιο σοκολατένιο κέηκ



Υλικά:

2 φλ. ζάχαρη
1 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλ. κακάο
1 ½ κ.γ. baking powder
1 ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. αλάτι
2 βανίλιες
2 αyγά
1 φλ. γάλα
½ φλ. λάδι
1 φλ. βραστό νερό

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέηκ.
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, τη σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε (δε χρειάζεται χτύπημα στο μιξερ). Τέλος προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε. Το μείγμα θα είναι πολύ νερουλό, δεν πειράζει, έτσι πρέπει να είναι. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά. Πριν το βγάλουμε από τη φόρμα, το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.




2 σχόλια:

Eri είπε...

Υπερσοκολατένιο και τέλειο!

Elpiniki είπε...

Τοσο σοκολατενιο γινεται???
Τελειο φαινεται!!