Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Αλμυρό κέηκ


Υλικά:

1μισυ κεσεδάκι  στραγγιστό γιαούρτι
6 αυγά
1 φλυτζάνι τριμμένη φέτα
1 φλυτζάνι τριμμένη γραβιέρα (ή άλλο κίτρινο τυρί)
1 φλυτζάνι λιωμένη μαργαρίνη
3 φλυτζάνια αλεύρι
μισό φακελάκι baking powder
2 ψιλοκομμένες πιπεριές

Εκτέλεση:


Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Χτυπάμε και τους κρόκους να δέσουν. Προσθέτουμε σιγά σιγά στη μαρέγκα την φέτα, τη μαργαρίνη, το γιαούρτι, τους κρόκους και τέλος σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το baking powder και στο τέλος τις πιπεριές. Αν θέλουμε προσθέτουμε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για να γίνει πιο πικάντικο. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα του  κέηκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κέικ.

* για μικρή μακρόστενη φόρμα βάζουμε τα 2/3 από τα υλικά


Δεν υπάρχουν σχόλια: