Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Σουφλέ κολοκυθιού με γιαούρτι







Υλικά:
 (για ένα μικρό ταψάκι διαμέτρου 28 εκατοστών περίπου)



1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα στιν τρίφτη
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνιθο
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. φέτα
2 κεσσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
λίγο βούτυρο
λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τα τριμμένα κολοκύθια με αλάτι και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στίβουμε με τα χέρια μας και τα βάζουμε σέ ενα μπωλ. Προσθέτουμε τον άνιθο ψιλοκομμένο, τη φέτα θρυμματισμένη με ένα πιρούνι, το γιαούρτι, το σιμιγδάλι, το πιπέρι και μπέκιν πάουντερ. Σωτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο και το προσθέτουμε στα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε καλά.Απλώνουμε το μίγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο πυρέξ και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο σιμιγδάλι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν σερβίρουμε.


Πηγή: Miss Bloom

1 σχόλιο:

Elliniko Xreos sti Gastronomia είπε...

Πολύ ωραία συνταγή και άκρως καλοκαιρινή!Θα τη δοκιμάσω!