Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

Αλμυρά μπαστουνάκια


Υλικά:

αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 της κούπας ελαιόλαδο 
1 κούπα γάλα
1 αυγό
1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι (ή άλλο κίτρινο τυρί)
ρίγανη
πιπέρι
άλλα μυρωδικά της επιλογής σας

Εκτέλεση:

Αναμειγνύουμε το λάδι με το αυγό και ρίχνουμε το πιπέρι και τη ρίγανη. Προσθέτουμε το γάλα και το τριμμένο κεφαλοτύρι. Μπορείτε να βάλετε και λίγη φέτα. Έπειτα ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στο χέρι. Αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο και πλάθουμε μπαστουνάκια με πάχος ένα εκατοστό περίπου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: