Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

Μπισκοτάκια βουτύρου (βασική συνταγή)



Υλικά: 

250 γρ. βούτυρο αγελάδος
85 γρ, ζάχαρη άχνη
375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
(προαιρετικά: ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί, σουσάμι, κακάο, κομματάκια σοκολάτας κλπ)

Εκτέλεση: 

Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει καλά. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι άλλο θέλουμε ή να χωρίσουμε τη ζύμη στη μέση ή στα τρία και να να φτιάξουμε διαφορετικά μπισκοτάκια. Πλάθουμε τη ζύμη σε κύλινδρο και την τυλίγουμε με μεμβράνη κουζίνας. Την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μιάμιση ώρα κι έπειτα κόβουμε με το μαχαίρι τα μπισκοτάκια με πάχος ένα εκατοστό περίπου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: