Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Μύδια σαγανάκι



Υλικά: (για 2 άτομα)

500 γρ. μύδια
1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
1-2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες
1 κομμάτι τυρί φέτα, όσο ένα πακέτο τσιγάρα
λίγο μαϊντανό ( προαιρετικά)
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και την πιπεριά στο λάδι, να μαραθούν.
2. Ρίχνουμε τα μύδια και σβήνουμε με το κρασί.
3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη φέτα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει το ζουμί τους.
4. Τότε προσθέτουμε τη φέτα σε κομματάκια και αφήνουμε να πάρει μια βράση για να λιώσει το τυρί.

Συνοδέψτε το με τηγανητές πατάτες.

2 σχόλια:

brexians είπε...

klasiko karntasofago..
trogetai kalitera se aretsou mihaniona kai genikos kapou pou na brexeis ta podia sou ston thermaiko!!!
kai gia autous pou xeroun stin agora stou modiano sto mikro kafebar amesws meta ta psaradika!

Saxlamari είπε...

boreioelladitiko! miam miam

dokimase na baleis kai moystarda otan ftiaxneis ti moustarda