Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2007

Ζαμπονοτυρόπιτα ρολό

Υλικά:
1 κιλό σφολιάτα
½ κιλό φέτα
4 αυγά
6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
3 φέτες μπέηκον ψιλοκομμένες
2 πράσινες πιπεριές
1 κόκκινη πιπεριά
μαϊντανός
πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα και με τον πλάστη ανοίγουμε λίγο τα 2 φύλλα μόνο προς τη μία κατεύθυνση, για να γίνουν πιο λεπτά.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ θρυματίζουμε το τυρί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (τα αυγά χτυπημένα) και ανακατεύουμε καλά.
3. Απλώνουμε καλά το μίγμα πάνω στα φύλλα σφολιάτας και τυλίγουμε σε ρολό κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς, έτσι ώστε το ρολό να μη γίνει πολύ χοντρό και λαδώνουμε την επιφάνειά του με πινέλο.
4. Από δω και μετά έχουμε 2 επιλογές ψησίματος:

α) Τοποθετούμε τα ρολά σε ταψί που έχουμε λαδώσει (με την πλευρά του ρολού που έχουμε διπλώσει να κοιτά προς τα κάτω, για να μην ανοίξει) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για καμιά ώρα (αναλόγως το φούρνο).

β) Τυλίγουμε τα ρολά σε αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε στην κατάψυξη μισή ώρα μέχρι να σφίξουν. Έπειτα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τα κόβουμε σε φετούλες πάχους 1 cm το πολύ. Τα τοποθετούμε στο ταψί σαν μπισκοτάκια και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίζουν. Έτσι έχουμε πολύ όμορφα πιτάκια σφολιάτας σε σχήμα σαλιγκαριού.