Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2008

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΟΥΣΑΚΑ



ΑΣ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ, ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ.


ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΦΙΛΕΤΟ
2 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ
2 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟ
1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ ή 1 κ.σ. ΞΕΡΟ
½ ΚΟΥΠΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
4 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
1 ΚΟΥΠΑ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΓΑΛΑ
3 κ.σ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΟ ή ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
6 κ.σ. ΚΟΦΤΕΣ ΑΛΕΥΡΙ
ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ!
ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΠΕΙΡΟ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

(ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΑ ΕΞΙ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΜΕ)

1.ΚΟΒΟΥΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΕ ΦΕΤΕΣ, ΤΑ ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΤΡΙΑ ΙΣΑ ΜΕΡΗ.

2.ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ.

3.ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ.

4.ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΕ ΣΕΪΚΕΡ ή ΣΕ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΥΛΟΣ.

5.ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΥΛΟ ΣΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΠΟΥ ΚΑΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ. ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑΡΙ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΑ.

6. ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΚΕΡΑΜΙΚΟ ΣΚΕΥΟΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΣΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΨΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ.

7. ΦΟΥΡΝΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 45 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ . (ΧΩΡΙΣ ΑΕΡΑ).

ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΑΤΑ ΡΗΧΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΜΙΑ ΣΑΛΑΤΑΣ, ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ….

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

8 σχόλια:

Alessandra είπε...

γεια σου. καλη χρονια
ειμαι ιταλιδα και μιλω πολυ πολυ λιγο ελλινικα.
I can read greek more then I can speak it or write it
your blog is very nice and I use it to study greek!

nosyparker είπε...

Καλή χρονιά :-)
Καλώς ήρθες, alessandra, ελπίζω να δοκιμάσεις και κάποιες από τις συνταγές μας.

Μήτσε, λέω να το κάνω το φαγητό την Κυριακή.

Alessandra είπε...

Sure, I want to try your recipe
The first I want to try is felafel http://nosyparker-mageiremata.blogspot.com/2007/02/blog-post_18.html
I will prepare it as soon as I can go to the market (now it's snowing and I don't want to exit form home) and buy ρεβύθια.
I don't know their name in english. In italian they are Fave.
If you like you can visit my blog http://alessandra-appuntisparsi.blogspot.com/.
It's in italian but you can see the pictures.

nosyparker είπε...

Ο μπακαλιάρος μουσακάς ήταν ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟΣ! Τα υλικά έδεσαν τέλεια, αλλά παρέλειψα την κρέμα γάλακτος γιατί μου φάνηκε υπερβολική. Επίσης έβγαλε λίγο παραπάνω λάδι απ' ότι περίμενα, ίσως την επομένη να ψήσω τις μελιτζάνες στο γκριλ αντί να τις τηγανίσω. Μήτσε, σ' ευχαριστουμε για τη συνταγή, ήταν κάτι πέρα από τα συνηθισμένα! ;-)

"Δημήτριος ο Ταξιδευτής" είπε...

xeromai pou sas arese!!

nosyparker είπε...

Τη δεύτερη μέρα το φαγητό ήταν ακόμα πιο νόστιμο. Γενικά πρέπει να "κάτσει" λίγες ώρες για να σφίξει.

ΥΓ Ξέχασες τα γράψεις σε ποια φάση μπαίνει το σκόρδο. Εγώ το πασπάλισα πάνω από τον μπακαλιάρο (σε σκόνη, γιατί είχα ξεμείνει) κι έριξα και λίγο πάνω από τη μπεσαμέλ.

Alessandra είπε...

Nosy, as you asked, I published on my blog my Tiramisu recipe
Ciao

disa είπε...

情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫