Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008

Γίγαντες με λουκάνικο



Υλικά:
500 γρ. φασόλια γίγαντες
2-3 χωριάτικα λουκάνικα
2 πορτοκάλια
1-2 ξυλάκια κανέλλας
3-4 σκελίδες σκόρδο
θυμάρι
δεντρολίβανο
ελαιόλαδο
πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τους γίγαντες μέχρι να μαλακώσουν. Τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε σε μια γάστρα.
2. Σ' ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το ξύσμα από ένα πορτοκάλι, τα ξυλάκια κανέλλας, τις σκελίδες σκόρδου, το θυμάρι και το δεντρολίβανο μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους.
3. Προσθέτουμε τα λουκάνικα σε κομμάτια και τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
4. Ρίχνουμε όλα αυτά στη γάστρα μαζί με τα φασόλια και προσθέτουμε το χυμό από 2 πορτοκάλια.
5. Συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε τη γάστρα και τη βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για μια ώρα περίπου. Αν στη μια ώρα δεν έχει "πιει" τα υγρά του, ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και αφήνουμε στο φούρνο το φαγητό λίγο ακόμα.


* Πηγή: Γαστρονόμος, τεύχος Οκτωβρίου.

1 σχόλιο:

"Δημήτριος ο Ταξιδευτής" είπε...

FOVERO TO "CASSOULE" SOU, KAI MAGIREMENO STO SOSTO SKEVOS
FILIA APO TO PARIS