Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008

Ταμπουλέ


Υλικά:
2 κούπες πληγούρι
1 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 μέτριες ντομάτες
μισό αγγούρι
1 κρεμμύδι
λίγο δυόσμο
λεμόνι
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο


Εκτέλεση:
1. Βάζουμε το πληγούρι σ' ένα μπολ, το σκεπάζουμε με νερό και το αφήνουμε όλη νύχτα να φουσκώσει. Το πρωί το στραγγίζουμε καλά (χρησιμοποιείστε τούλι αν δεν έχετε λεπτή σίτα).
2. Κόβουμε τη ντομάτα και το αγγούρι σε κυβάκια, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το δυόσμο και τα προσθέτουμε στο πληγούρι.
3. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Το σερβίρουμε κρύο.

4 σχόλια:

FoodJunkie είπε...

Ωραίο και καλοκαιρινο!

FANCY είπε...

I don't understand a word here...but...that look really tasty...Yummie...You are next to post in Tuesday I will send a mail to everyone...do you want some music playing to? mail me your proposal or if you can find mp3-link mail me that link so I can put it in the player.

Love
Fancy

Ανώνυμος είπε...

Sto Tabouleh den vazeis angouri .

To tabouleh thelei maintano diosmo fresko kremidaki skordaki ntomata psilo bligouri alati pieri ladi lemoni . afta F

Ανώνυμος είπε...

Η μοναδικότητα/πρωτοτυπία της κάθε συνταγής έγκειται στην φαντασία και το γούστο της μαγείρισσας. Ο καθένας βάζει/βγάζει ό,τι υλικό θέλει. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα που λένε.