Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009

Κοτόπουλο με πιπεριές και κάρυ



Υλικά:
(για 3-4 μερίδες)

2 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε κύβους
4-5 πιπεριές χρωματιστές
1 κρεμμύδι
χυμός ντομάτας
λευκό κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
κάρυ

Εκτέλεση:

1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε ελαφρά.
2. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, ανακατευοντας συνέχεια.
3. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε χυμό ντομάτας και τόσο νερό όσο να σκεπαστεί το κοτόπουλο καλά.
4. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες. Καλά είναι να έχουμε απ' όλα τα χρώματα (κόκκινη, πράσινη, πορτοκαλί και κίτρινη) για πιο όμορφο αποτέλεσμα.
5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Έπειτα βγάζουμε το καπάκι κι αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
6. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κάρυ στο τέλος (όσο θέλουμε). Σερβίρεται με ρύζι ή noodles.

1 σχόλιο:

"Δημήτριος ο Ταξιδευτής" είπε...

το εφτιαξα σημερα και ηταν υπεροχο
προσθεσα και λιγη Soy sauce στο τσιγαρισμα..
και στο τελος το γαρρνιρισα με ψιλοκομμενο φρεσκο κρεμμυδακι..
καλη χρονια