Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2009

Τάρτα καραμέλας

Η φωτό και η συνταγή είναι δάνειο από εδώ.
Υλικά:

Για τη βάση:
1 πακέτο μπισκότα digestive
λίγο λικέρ αμαρέτο ή ρούμι
50 γρ λιωμένο βούτυρο (μαργαρίνη)

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

8 κοφτές κουταλιές σούπας corn flour
4 φλιτζάνια γάλα
1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
4 κοφτές κουταλιές σούπας μαργαρίνη
4 αυγά
1 βανίλια

Εκτέλεση:
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για την κρέμα ζαχαροπλαστικής και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. (Αν γίνει πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο γάλα ακόμα. Αν γίνει αραιή, ρίξτε ακόμα λίγο corn flour.)

Σε ένα τηγάνι, σπάμε τα μπισκότα, ρίχνουμε το αμαρέτο και το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μπισκότο να τραβήξει όλα τα υγρά. Προσοχή να μην αρπάξει!

Στρώνουμε το μπισκότο σε μια φόρμα τάρτας και καλύπτουμε με την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Από πάνω απλώνουμε μια λεπτή στρώση καραμέλας Bonne Maman ή δική μας χειροποίητη (ζάχαρη, νερό & λίγο λεμόνι). Αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες για να σφίξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: