Σάββατο, 9 Μαΐου 2009

Παραδοσιακή αλευρόπιτα Ζαγοροχωρίων


Υλικά:

1 κούπα γάλα
1 κούπα αλεύρι
2 αυγά
τυρί φέτα
αλατοπίπερο
δυόσμος (προαιρετικά)
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το αλεύρι να γίνει χυλός και προσθέτουμε τα αυγά χωρίς να τα χτυπήσουμε. Ανακατεύουμε πάλι και αλατοπιπερώνουμε. Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και το αφήνουμε στο φούρνο μέχρι να κάψει το λάδι. Ρίχνουμε το χυλό στο ταψί κι από πάνω τριμμένη φέτα. Ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια της πίτας (30-35 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο) κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε με δυόσμο.

* Το μυστικό της επιτυχίας είναι να είναι πολύ λεπτό το στρώμα του χυλού, σχεδόν σαν κρέπα και να έχει κάψει καλά το λάδι για να μην κολήσει η πίτα.

2 σχόλια:

archive είπε...

Ειναι θεϊκη αυτη η πιττα...εγκρινω!!!

:)

Asteri είπε...

Όντως είναι πολύ ωραία ''πίτα'' την φτιάχνω κι εγώ, απλά 5-10 λεπτάκια πριν ψηθεί την πασπαλίζω με λίιιγο ρίγανη :)