Κυριακή, 18 Απριλίου 2010

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου


Υλικά: (βγαίνουν 3 ταψιά κουζίνας)

4-5 κολοκυθάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 αυγά
250 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
αλεύρι (όσο πάρει)
μαϊντανό
δυόσμο
αλατοπίπερο


Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα στραγγίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι τριμμένο, τα αυγά, το τυρί και τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Έπειτα προσθέτουμε αλεύρι, όσο χρειάζεται για να σφίξει λίγο το μίγμα. Λαδώνουμε καλά το ταψί και παίρνουμε από το μίγμα με ένα κουτάλι και βάζουμε προσεχτικά στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175-180 βαθμούς, 40-45 λεπτά. Είναι τέλειο συνοδευτικό για μπύρα.

5 σχόλια:

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Α και εγώ τα έκανα τηγανιτά!!!
Να σαι καλά!

Asteri είπε...

Έτσι γλυτώνουμε και την τηγανίλα :))

Ελπινίκη είπε...

Αν και μ αρεσουν πολυ ολα τα τηγανητα... για λογους καλυτερης διατροφης νομιζω αυτα ειναι καλυτερα... θα δοκιμαστουν...

Φιλικα
Ελπινίκη
mageireuontastinkiriaki.blogspot.com

erifili είπε...

Τους έφτιαξα σήμερα και έγιναν υπέροχοι.Δεν πίστευα ότι θα γίνουν τόσο καλοί στον φούρνο.Και είναι και πολύ ελαφριοι.Ευχαριστούμε για την συνταγούλα.

Μαρία Αγγελόγλου είπε...

Εφτιαξα τους κολοκυθοκεφτέδες με την υπέροχη συνταγή σας,αλλά αντί για αλεύρι πρόσθεσα βρώμη και λίγο δυόσμο,στο τυρί έβαλα και λίγη τριμένη φέτα έγιναν νοστιμότατοιΕφτιαξα τους κολοκυθοκεφτέδες με την υπέροχη συνταγή σας,αλλά αντί για αλεύρι πρόσθεσα βρώμη και λίγο δυόσμο,στο τυρί έβαλα και λίγη τριμένη φέτα έγιναν νοστιμότατοι