Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Κέηκ καρότου



Υλικά:

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
250 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
250 γρ. καρότα τριμμένα
3 αυγά
200 ml σπορέλαιο

Εκτέλεση:

Σ' ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη και την κανέλα. Τρίβουμε τα καρότα στο μπλέντερ, τα προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε καλά. Σ΄ένα άλλο μπολ σπάμε τ' αυγά και τα χτυπάμε μαζί με το σπορέλαιο. Τα ρίχνουμε στο υπόλοιπο μίγμα και ανακατεύουμε καλά μ' ένα πηρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί. Δεν χρειάζεται χτύπημα στο μίξερ.

Βουτυρώνουμε ένα μικρό στρόγγυλο ταψάκι ή δυο μακρόστενες αλουμινένιες φόρμες και στη βάση βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολας. Ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Μόλις ψηθεί το κέηκ, αναποδογυρίζουμε προσεκτικά το ταψάκι, βγάζουμε τη λαδόκολα και αφήνουμε να κρυώσει.

Αν θέλουμε πορούμε να βάλουμε λιγότερη ζάχαρη στο μίγμα και να πασπαλίσουμε το κέηκ με άχνη.


Συμβουλή: Μην το ψήσετε στην κλασσική φόρμα του κέηκ με την τρύπα στη μέση. Είναι αρκετά μαλακό, δεν φουσκώνει και δεν θα κοπεί εύκολα.

4 σχόλια:

Ελπινίκη είπε...

Κεηκ καροτο ειναι απο τα γλυκα που ειμαι περιεργη να φτιαξω, αλλα επειδη δεν εχω δοκιμασει ποτε, δεν ειμαι σοιγουρη αν θα ειναι σωστο και θα μ αρεσει!
Ειναι ομως πολύ τραβηχτικο!

Eri είπε...

Εγώ το αγαπώ πολύ και μ'αρέσει αυτη η πιο απλή συνταγη! Θα την δοκιμάσω!
Καλό βράδυ!

manousina είπε...

Δεν έχω φτιάξει ποτέ μου αλλά έχω φάει και είναι πολύ νόστιμο!!!

Ανώνυμος είπε...

Μόλις το έβαλα στο φούρνο να ψηθεί... Για να δούμε τι θα γίνει. Θα σας ενημερώσω!